Aquesta sèrie és inèdita, no s’ha exposat ni publicat mai. Aquí sols hi trobareu una petita mostra del treball.

PARATGES SECRETS

Hi han indrets que commouen. Molts cops l’enteniment no és capaç de discernir el motiu de perquè un espai concret, ja sigui l’interior d’un edifici o un paisatge o qualsevol altre entorn que envolti a l’espectador/actor, li causi diferents sensacions.

Hi han dues maneres de relacionar-se amb un lloc. Una com espectador, es a dir, quan es mira un indret des de una posició contemplativa sense envair-lo ni modificar-lo i la segona com actor, quan la persona entra en un àmbit interaccionant amb l’espai ja sigui de manera involuntària, com per exemple caminant per ell, o voluntària amb el propòsit de modificar-lo.

De la mateixa manera que la síndrome de Stendhal torba la ment a través de la bellesa, existeixen determinats paratges que causen emocions trastornant la consciencia. La ciència explica que fisiològicament les emocions provoquen reaccions del sistema nerviós autònom i del sistema endocrí. Aquest, d’una manera inconscient, dispersa hormones per tos el cos fen que, de vegades, torbin la sensatesa i d’una manera aparentment màgica transportin a la persona a un món de sensacions irracionals.

D’altra banda els coneixements culturals apresos, referents a una cultura i un temps concret i les emocions sensorials, aquestes més universals, compilen en la ment un conjunt de “inputs” que també ajuden a l’observador a relacionar un indret amb referents cognitius que habiten en algun plec del cervell provocant-li diferents estats d’ànim.

Les fotografies d’aquesta sèrie volen transmetre aquestes sensacions enigmàtiques de llocs, on la casualitat o la intencionalitat, els ha configurat de tal manera que afecten als espectadors que els observen o als actors deambulen per ells i els fa sentir, sense cap motiu aparent, unes sensacions agradables, suaus, delicades, incertes, inquietants, repulsives, torbadores …

MIDES: 40 X 40 cm sobre paper 50 x 60 cm

NOMBRE D´IMATGES: 72 (en progrés)

PAPER: Hahnemühlemat. Còpia Giclée