Aquesta sèrie és inèdita, no s’ha exposat ni publicat mai. Aquí sols hi trobareu una petita mostra del treball.

ARTEFACTES

Aquesta sèrie de fotografies és un recull  d’objectes més o menys estrambòtics  trobats a l’atzar que porta con a títol aglutinador “Artefactes”.

Etimològicament la paraula artefacte ve del llatí i es tradueix com: fet amb art. (artefactus). Avui en dia aquesta paraula s’utilitza per descriure pejorativament qualsevol cosa o aparell que sigui estrafolari o poc útil. En realitat es pot usar com una descripció per a qualsevol objecte fet amb certa tècnica que tingui una funció específica.

Els artefactes són sempre estranys, situats a voltes en ubicacions totalment absurdes i sovint amb aspecte amenaçador que apareixen enfront de l’observador amb una indiferència insolent guardant-se el secret de la seva funció. Són aparells, construccions, objectes… que el espectador, pel seu desconeixement, ignora la seva utilitat.

Davant de qualsevol tipus d’objecte desconegut al coneixement del espectador que l’observa fa que aquest es formuli la pregunta “això què deu ser?” i acte seguit esdevé una altra qüestió “quina deu ser la seva finalitat?” Preguntes retòriques associades a la inevitable curiositat humana. Llavors, buscant una resposta, sorgeix l’especulació sobre el servei real que té l’artefacte en qüestió. La ment humana intenta ser raonable al fer conjectures sobre el seus possibles usos però la imaginació sovint traeix a la racionalitat i suposa qualitats màgiques, impracticables, quimèriques…

És això el que em fascina més, la capacitat humana de discernir sobre un giny desconegut un possible ús que moltes vegades no té res a veure amb la seva funció verdadera.

I com que fabular és apassionant aquestes fotografies volen buscar la complicitat de l’espectador en aquest joc d’imaginar els possibles usos dels artefactes fotografiats.

MIDES: 40 X 40 cm

NOMBRE D´IMATGES: 12 (en progrès)

Còpies 40 x 40 sobre paper 50 x 60

Paper Hahnemühlemat. Còpia Giclée