SÍMBOLS

El símbol és la representació d’una idea mitjançant una imatge o signe que per acord se l’associa a un significat concret. La seva missió és la de transmetre idees.

Una forma, un animal, un estri, un color poden servir per explicar un pensament. D’una manera convinguda un grup pot entendre el significat d’unes simples ratlles guixades en una posició determinada o bé el sentit que pot tenir, per exemple, una serp.

Es donen casos en que el mateix símbol pot tenir diversos significats en cultures diferents o en èpoques separades en el temps. L’exemple proposat anteriorment pot ser un dels més paradigmàtics que podem trobar. Per la cultura egípcia la figura de la serp solia estar associada amb alguns déus i el símbol format per dos serps representa la comunió entre el Jo superior i el Jo inferior. La cultura xinesa creu que la majoria de les seves qualitats resulten positives i se la considera com a portadora de saviesa divina. En la cultura celta solen associar a la serp amb els dons dels guariments. En canvi per la religió cristiana prenen a la serp com a símbol negatiu de traïció i temptació. També la religió jueva el considera un animal amenaçador i portador de mort.

Aquesta sèrie és una tria de símbols fotografiats al llarg de molts anys en diferents països.

Normalment els símbols es troben en llocs com esglésies, grans monuments, edificis emblemàtics…però sorprenentment moltes fotografies han estat realitzades en llocs on aparentment no tenia perquè haver cap mena de simbologia. És increïble la gran quantitat de missatges simbòlics que es poden veure en els llocs més inversemblants i aparentment sense necessitat de cap informació simbòlica.

MIDES: 40 X 40 cm

NOMBRE D´IMATGES: 15 (en progrès)

Còpies 40 x 40 sobre paper 50 x 60

Paper Hahnemühlemat. Còpia Giclée